Απλές τεχνικές για το SEO στην Ελλάδα

Το λεγόμενο “SEO in Greece” και απλές τεχνικές να το υλοποιήσετε

Το SEO είναι μία σειρά από ενέργειες που κάνει ένα site πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι φροντίζει ώστε ένα site να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι εν λόγω μηχανές για να το κατατάξουν στις σελίδες με τα αποτελέσματα για τις σχετικές με αυτό αναζητήσεις. Όσο πιο υψηλή η κατάταξη, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η επισκεψιμότητα αφού τα δύο αυτά ποσά είναι ανάλογα. Επιπλέον, αν ένα site δεν βγαίνει στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων είναι απλά σαν να μην υπάρχει μιας που πολύ σπάνια κοιτάζει κανείς τη δεύτερη και σχεδόν ποτέ την τρίτη.

Μπορεί το SEO να ακούγεται πολύπλοκο, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει εν μέρει. Μπορεί κάποια πράγματα να πρέπει να γίνουν κατά τη δημιουργία του site και από ειδικούς, αλλά υπάρχουν και κάποιες ενέργειες που είναι πιο απλές και μπορεί να τις κάνει ο καθένα. Πρόκειται για απλά πράγματα τα οποία όμως έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη κατάταξη ενός site. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει το SEO Greece – όπως και θα έπρεπε αφού η Ελληνική αγορά είναι μικρή και πολύ ανταγωνιστική – αλλά δεν έχετε ακόμη τα χρήματα να επενδύσετε σε επαγγελματικό SEO, δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να πετύχετε καλύτερη κατάταξη. Φυσικά εάν θέλετε επαγγελματικά αποτελέσματα θα πρέπει να διαλέξετε κάποιον ο οποίος είναι εξειδικεύμενος πάνω σε αυτό το κομμάτι, όπως για παράδειγμα έναν SEO Greece Expert, ο οποίος θα σας φέρει τα αποτελέσματα που θέλετε.

 

Δημιουργήστε λογαριασμούς στα social media

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχετε λογαριασμούς και να τους ενημερώνετε όσο το δυνατόν πιο συχνά. Η σημασία που έχουν τα social media στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης είναι κάτι στο οποίο δεν συμφωνούν οι SEO experts όσον αφορά το μέγεθος της, αλλά όλοι συμφωνούν στο ότι αυτή παίζει ρόλο στα rankings. Όπως και να έχει, τα social media είναι ένας πολύ απλός και σχετικά οικονομικός τρόπος να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας και καλό είναι να έχετε λογαριασμούς και φυσικά να ασχολείστε λίγο με αυτούς.

Γραφτείτε στο Google+ και το Google Maps με το όνομα της επιχείρησης σας

Μπορεί το Google+ να μην έγινε ποτέ τόσο δημοφιλές όσο το facebook και να απέτυχε σαν social medium, αλλά η Google πλέον έχει αλλάξει τον σκοπό και τη χρήση του και πλέον το προσανατολίζει προς τις επιχειρήσεις. Καλό είναι λοιπόν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εκεί για το site σας και να συμπληρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία την εκάστοτε φόρμα. Αν η επιχείρηση σας έχει και «φυσική» έδρα – αν ας πούμε είναι κατάστημα, γραφείο ή ιατρείο – εννοείται πως θα πρέπει να δημιουργήσετε καταχώρηση στο Google Maps στην οποία και θα εισάγετε τη τοποθεσία σας με κάθε λεπτομέρεια. Έτσι θα βγαίνετε ψηλά στις λεγόμενες τοπικές αναζητήσεις.

Δώστε προσοχή στο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο είναι η ψυχή του κάθε site και φυσικά είναι και αυτό που αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να το ανανεώνετε συχνά και φυσικά να φροντίζετε ώστε να έχει αξίο, να είναι δηλαδή χρήσιμο για τους αναγνώστες σας για να έχετε καλές κατατάξεις. Αν θέλετε και λίγο περαιτέρω SEO, τότε προτείνουμε να χρησιμοποιείτε metadata (τα tags που πιθανότατα να έχει το CMS σύστημα που χρησιμοποιείτε) αλλά και να χρησιμοποιείτε keywords με τρόπο φυσικό. Τα κείμενα σας δεν θα πρέπει να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται συνέχεια κάποιες λέξεις κλειδιά. Με μια απλή έρευνα θα βρείτε πολλές οδηγίες για συγγραφή και δημιουργία περιεχομένου με SEO.

Γράψτε κριτικές

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά το τι λένε τα άλλα sites κριτικών για σας, παίζει ρόλο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Να θυμάστε ότι οι search engines δεν θέλουν να παρουσιάζουν μόνο τα πιο σχετικά αλλά και τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα. Τι νόημα έχει να βγάλουν στη πρώτη θέση μιας αναζήτησης για τον όρο «εστιατόριο Θεσσαλονίκη» ένα site εστιατορίου που έχει κακή βαθμολογία στο Google Maps ή σε άλλες παρόμοιες πλατφόρμες; Καλό θα είναι λοιπόν να δημιουργήσετε λογαριασμούς και να γράψετε θετικά reviews σε τέτοιες πλατφόρμες και φυσικά να φροντίσετε να κάνουν το ίδιο και οι φίλοι σας. Προσοχή μόνο να μην το παρακάνετε, μιας και αν υπάρχουν μόνο τέλεια reviews για μία επιχείρηση και μάλιστα λίγα, μάλλον κάτι δεν πάει καλά… Καλό είναι επίσης να συμμετέχετε σε forums σχετικά με το αντικείμενο του site σας, χρησιμοποιώντας το URL του site σας σαν υπογραφή.